Участь у 2-му онлайн-модулі «Залучення додаткових ресурсів для місцевого розвитку. ДФРР, грантові програми, інвестиції» в рамках проєкту «Школи місцевого економічного розвитку для територіальних громад»
Участь у 2-му онлайн-модулі «Залучення додаткових ресурсів для місцевого розвитку. ДФРР, грантові програми, інвестиції» в рамках проєкту «Школи місцевого економічного розвитку для територіальних громад»

27-28 липня, представники управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій взяли участь у 2-му онлайн-модулі «Залучення додаткових ресурсів для місцевого розвитку. ДФРР, грантові програми, інвестиції», який відбувся в рамках проєкту «Школи місцевого економічного розвитку для територіальних громад» (далі - Школа МЕР), що проводиться ГО «Центр Ейдос» за підтримки Представництва «Фонду Фрідріха Науманна за Свободу» в Україні та Білорусі.

Під час двох днів інтенсивної роботи учасники школи МЕР розглянули бюджетні та грантові інструменти для фінансування місцевого економічного розвитку.

Наразі в Україні утворено понад тисячу територіальних громад, з яких 487 з’явилися лише минулого року, однією з яких є Рівненська міська територіальна громада. Об’єктивно, новоутворені громади стикаються з новими правилами гри та необхідністю залучати додаткові ресурси. Посадовці територіальних громад потребують нових знань та навичок для того, щоб ефективно управляти громадою та вміти залучати додаткове фінансування, тому участь у даному проєкті дозволить не лише підвищити власні компетенції, а й сформувати систему по залученню інвестицій в розвиток територіальної громади.

Нагадаємо, що в червні Рівненська міська територіальна громада пройшла конкурсний відбір до участі в проєкті «Школи місцевого економічного розвитку для територіальних громад». Програма розрахована на 6 місяців, де на учасників чекає 3 модулі, кожен з яких триватиме тиждень і складатиметься з 3-х лекцій та практичного завдання, яке команди виконують користуючись консультаціями лекторів. Наприкінці учасників чекає фінальний офлайн захід із залученням представників бізнесу, метою якого стане презентація інвестиційних можливостей територіальної громади та налагодження діалогу і співпраці.

Команда Рівненської міської територіальної громади складається з начальника управління економіки міста Володимира Липка, депутатки Рівненської міської ради, членкині постійної комісії з питань бюджету, фінансів та управління комунальною власністю Наталії Майорової, начальника управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій Михайла Басюка. Координатор команди - заступник міського голови Ігор Кречкевич.


Поділитись: