​Рівненська громада приєдналася до програми Interreg Europe
​Рівненська громада приєдналася до програми Interreg Europe

Упродовж двох місяців наша команда працювала у напрямку участі в програмі ЄС з міжрегіональної співпраці Interreg Europe.

Із приємністю повідомляємо, що ми приєдналися до спільнот партнерів ідей проєктів «Runway to carbon neutrality – involvement of business communities in climate strategies (CLIBUS)» та «European urban exchanging knowledge on climate neutrality (EUREKA)».

За півроку очікуємо позитивних рішень від моніторингового комітету щодо цих двох заявок.

До слова, Рівненська громада увійшла до числа 1682 партнерів, котрі цьогоріч подали 206 ідей проєктів. І нам приємно, що ми серед 48 організацій України, що найпершими беруть участь в програмі Interreg Europe.

Між іншим, серед семи новачків-учасників лише Боснія і Герцеговина представлена такою ж кількістю організацій-учасників. Як можете побачити на графіку, найбільше учасників із Італії.

За розподілом тематик превалюють проєкти (70 заявок, 34% з усіх поданих) щодо енергоефективності, переходу до декарбонізованої економіки, змін клімату, відновлюваних джерел енергії.

Програма Interreg Europe – один із ключових інструментів ЄС щодо зміцнення співпраці між європейськими регіонами та країнами.

Ця програма сприяє регіональному розвитку, зґуртованості та зменшенні економічної нерівності. У період 2021-2027 років Interreg зосереджений на вирішенні поточних викликів: зміна клімату, цифрова трансформація та соціальна інтеграція.

Власне участь Рівненської громади у пілотному проєкті NetZeroCities є однією із точок дотику з нашими потенційними європейськими партнерами. Нагадаємо, що у 2023 році Рівне єдине серед міст України почало впровадження проєкту для покращення адаптації до змін клімату і швидкої декарбонізації. Маємо скоротити викиди парникових газів на 30% до 2030 року.

Cкріншоти та фото з сайту Interreg Europe

Поділитись: