Рівне відвідали представники Генерального консульства Чеської Республіки у Львові
Рівне відвідали представники Генерального консульства Чеської Республіки у Львові

Сьогодні представники виконавчого комітету Рівненської міської ради за участю міського голови Олександра Третяка зустрічали в нашому місті Давіда Нови, Генерального консула Чеської Республіки у Львові та Владіміра Кадлеу - консула, заступника Генерального консула Чеської Республіки у Львові.

Міський голова розповів пану Генеральному консулу про потреби, які зараз має місто Рівне, зокрема що в умовах воєнного стану місту першочергово необхідні генератори, а також зазначив що місто зацікавлене в реалізації проєкту зі створення реабілітаційного центру для військових. Також було звернено увагу і на інші сфери, які потребують розвитку та оновлення – а саме тролейбусний парк.

Роман Ширко, заступник начальника управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій Департаменту економічного розвитку звернув увагу на те, що Рівне та Чеська Республіка мають досить дружні відносини в сфері торгівлі. Адже Чеська Республіка є країною-партнером, куди Рівне найбільше експортує товарів (6 6651,3 тис. дол. США у 2020 році – 5 місце серед найбільших країн-партнерів експорту товарів та 4044,6 тис. дол. США у 2021 році). Вагому частку Чеська Республіка займає і серед імпорту товарів - 1 649,6 тис. дол. США у 2020 році та 1539,4 тис. дол. США у 2021 році.

Дякуємо представникам Генерального консульства Чеської Республіки у Львові за дружню підтримку нашого міста.

Поділитись: