Представники Рівненської територіальної громади отримали сертифікати за результатами успішного навчання у Школі місцевого економічного розвитку за програмою ГО Центр «Ейдос» за підтримки Представництва «Фонду Фрідріха Наумана за Свободу» в Україні
Представники Рівненської територіальної громади отримали сертифікати за результатами успішного навчання у Школі місцевого економічного розвитку за програмою ГО Центр «Ейдос» за підтримки Представництва «Фонду Фрідріха Наумана за Свободу» в Україні

В червні 2021 року, Рівненська міська територіальна громада пройшла конкурсний відбір до участі в проєкті «Школи місцевого економічного розвитку для територіальних громад» (далі - Школа МЕР), що проводився ГО «Центр Ейдос» за підтримки Представництва «Фонду Фрідріха Науманна за Свободу» в Україні та Білорусі. Програма була розрахована на 6 місяців, де на учасників чекало 3 модулі, кожен з яких тривав один тиждень і складався з 3-х лекцій та практичного завдання, яке команди виконували користуючись консультаціями лекторів.

Вочевидь, після проведеної реформи новоутворені територіальні громади стикаються з новими правилами гри та необхідністю залучати додаткові ресурси. Посадовці територіальних громад потребують нових знань та навичок для того, щоб ефективно управляти громадою та вміти залучати додаткове фінансування, тому участь у даному проєкті дозволила не лише підвищити власні компетенції, а й сформувати систему по залученню інвестицій в розвиток територіальної громади.

Команда Рівненської міської територіальної громади складалась з начальника управління економіки Володимира Липка, депутатки Рівненської міської ради, членкині постійної комісії з питань бюджету, фінансів та управління комунальною власністю Наталії Майорової та заступника начальника управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій Романа Ширка. Координатором команди виступав заступник міського голови Ігор Кречкевич.

Наприкінці учасники взяли участь у фінальному офлайн заході із залученням представників бізнесу, метою якого стала презентація інвестиційних можливостей територіальної громади та налагодження діалогу і співпраці. Важливою частиною заходу була презентація Інвестиційних паспортів територіальних громад.

Приємно відзначити, що за результатами презентацій, Інвестиційний паспорт Рівненської міської територіальної громади отримав найбільш схвальні відгуки в частині як інформативного наповнення, доступності викладеної інформації, охоплення усіх необхідних для потенційного інвестора складових так і візуального оформлення.

Дякуємо команді ГО Центр «Ейдос» та Представництву «Фонду Фрідріха Наумана за Свободу» в Україні за організацію та проведення такого важливого навчання, а також за отриману професійну інформацію щодо шляхів формування, покращення та реалізації інвестиційного потенціалу територіальної громади, розвитку ключових інвестиційних проєктів та стимулювання інвестиційного середовища.

Поділитись: