Участь у онлайн-конференції
Участь у онлайн-конференції "Фінансування та інвестиції у громадах" в рамках Ініціативи Програми "U-LEAD з Європою"

Рівненська територіальна громада була обрана для участі у онлайн-конференції "Фінансування та інвестиції у громадах".

Організатори заходу, присвяченого муніципальному інвестиційному потенціалу України, в перспективі мають на меті створити спільний простір для обміну інформацією та дискусій представників уряду, громад, асоціацій органів місцевого самоврядування, міжнародних фінансових установ та експертів.

Представники управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Рівненської міської ради взяли участь в обговоренні питань, які піднімалися під час конференції.

Надзвичайно корисними та професійними були виступи Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, заступника голови представництва ЄС в Україні Рені Дюфло, регіональної директорки Бюро GIZ в Україні Бернадет Йот.

8BB6DE6E-2C18-4FED-BC06-A4231533FA64.jpeg

Загалом проведена онлайн-конференція дала можливість взяти участь у трьох панельних дискусіях і почути думки та досвід визнаних фахівців, у т.ч. з країн Європейського Союзу, з питань які вочевидь є принципово важливими і у розрізі розвитку нашої територіальної громади, а саме:

  • Політика регіонального розвитку в Україні – стале фінансування проєктів розвитку в громадах: поточна ситуація та перспективні можливості.
  • Успішна практика фінансування місцевих інвестиційних проєктів у громадах в Україні.
  • Досвід та очікування фінансових інституцій у фінансуванні проєктів розвитку.

Також, участь у даному заході дозволить налагодити більш тісні робочі стосунки з представниками профільних відомств, інших муніципалітетів та територіальних громад. Розширити власні компетенції та запровадити у життя новітні методики залучення фінансування на впровадження місцевих інвестиційних проєктів у сферах енергозбереження, водопостачання, просторового планування, поводження з відходами тощо.

Дякуємо команді організаторів за набуті знання в частині посилення спроможності зацікавлених сторін у сфері децентралізації та регіонального розвитку на всіх рівнях з основним акцентом на розвиток громад та якість життя їх громадян, а також за отриману Рівненською територіальною громадою можливість бути причетною до втілення в життя європейських стандартів розвитку громад та розширення фокусу розуміння роботи з потенційними інвесторами.

Захід організований Програмою «U-LEAD з Європою» разом з Міністерством розвитку громад і територій України. Програма спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією.



Поділитись: