У Рівненській громаді розпочала роботу Рада безбар’єрності
У Рівненській громаді розпочала роботу Рада безбар’єрності

Працівники Управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій долучилися до роботи Ради безбар’єрності Рівненської міської територіальної громади при міському голові.

Під час першого засідання у четвер ухвалено рішення про розробку стратегічного документу із створення безбар’єрного простору у громаді.

Загалом Рада працюватиме за такими пріоритетними напрямками щодо безбар’єрності: інформаційний, громадянський, цифровий, суспільний, фізичний, економічний, освітній.

До слова, до складу Ради безбар’єрності увійшли представники виконавчих органів міської ради, бізнесу, експертних спільнот та непідприємницьких товариств, установ та організацій, котрі представляють різні соціальні групи громади: маломобільні жителі, ВПО, ветерани війни, молодь, особи похилого віку та ін.

«Одним із основних завдань для цієї Ради безбар’єрності буде комплексний аналіз наявної ситуації стосовно забезпечення рівного доступу всім групам жителів громади до транспорту, інформації та зв’язку, інформаційно-комунікаційних технологій і систем, до різноманітних об’єктів та послуг. Як управління з питання стратегічного розвитку та інвестицій ми також будемо аналізувати ефективність реалізації цих завдань у документах зі стратегічного розвитку громади у частині створення безбар’єрного простору. Хочу також відмітити, що важливо напрацювати план заходів щодо безбар'єрності, який справді буде виконуватися, а не лежатиме документом на столі», – зауважує начальник управління Володимир Муляр.
Поділитись: