В місті Рівне триває реалізація спільного між Рівненською територіальною громадою та НЕФКО інвестиційного проєкту  «Впровадження енергозбереження в закладах та установах, що належать до комунальної власності м. Рівне та модернізація вуличного освітлення»
В місті Рівне триває реалізація спільного між Рівненською територіальною громадою та НЕФКО інвестиційного проєкту «Впровадження енергозбереження в закладах та установах, що належать до комунальної власності м. Рівне та модернізація вуличного освітлення»

З початку року тривають підготовчі роботи спрямовані на запуск спільного між Рівненською територіальною громадою та Північною екологічною фінансовою корпорацією НЕФКО інвестиційного проєкту щодо «Впровадження енергозбереження в закладах та установах, що належать до комунальної власності м. Рівне та модернізація вуличного освітлення».

Загальна вартість інвестиційного проєкту складає 6 млн. 731 тис. євро.

Нагадаємо, що Проєкт включає два компоненти, а саме: впровадження заходів з термомодернізації та модернізацію вуличного освітлення, що є досить енергоефективним з точки зору економії витрат міського бюджету. Перший компонент включатиме ряд заходів з термомодернізації закладів освіти міста Рівного, такі як: утеплення фундаментів та стін, утеплення покрівель, заміна вікон та дверей на енергоефективні; встановлення індивідуальних теплових пунктів (ІТП) та балансування системи опалення; заміна застарілого кухонного обладнання; встановлення сонячних колекторів, встановлення аераторів для зменшення споживання води; встановлення рекуператорів повітря в спортивних залах, заміна ламп внутрішнього освітлення на енергоефективні, заходи з інклюзивності (облаштування пандусів, укладення тактильної плитки, тощо). Загальна кількість будівель комунальної власності, що включено до проєкту - 31, із них 11 закладів підлягають впровадженню повної термомодернізації (заклади дошкільної освіти - № 7, 14, 33, 35, 46, 57, заклад дошкільної освіти (ясла-садок) компенсуючого типу, (спеціальний) «Центр Пагінець» Рівненської міської ради; ЗОШ - № 8, 13, 28, Рівненський навчально-реабілітаційний центр «Особлива дитина» Рівненської міської ради).

Другий компонент «вуличне освітлення» включатиме: заміну понад 4 тисяч світильників на 81 вулиці міста новими світильниками з світлодіодними лампами та встановлення системи SCADA для вуличного освітлення в диспетчерському центрі КП «Міськсвітло»).

Після узгодження між партнерами проєкту, а саме - робочою групою під керівництвом заступника міського голови Ігоря Кречкевича, до якої входять представники управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій, управління бюджету і фінансів, управління капітального будівництва, управління освіти, КП Міськсвітло та Центральним офісом НЕФКО в Україні, технічними консультантами SVECO і GARDE необхідних технічних деталей та умов, вступає в активну фазу реалізація першої частини запланованих заходів, а саме заміна в 31 будівлі що належать до комунальної власності міста обладнання яке покращить якість та економію при використанні внутрішнього освітлення, а також заміна в дошкільних навчальних закладах застарілого кухонного обладнання та встановлення аераторів для зменшення споживання води на загальну суму 2 млн. 984 тис. грн.

В результаті проведених робіт, окрім покращення умов перебування дітей та працівників у приміщеннях, буде зменшено витрати на споживання електроенергії та водопостачання, що дозволить міській владі використовувати фінансові ресурси на інші невідкладні питання, включаючи соціальні проєкти.

Поділитись: