Рівненська міська територіальна громада налагоджує співпрацю з Європейською комісією
Рівненська міська територіальна громада налагоджує співпрацю з Європейською комісією

Управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Рівненської міської ради підготувало та подало заявку на конкурс оголошений Європейською комісією, який реалізується організацією Europa Nostra. Це найпрестижніший конкурс ЄС у сфері охорони культурної спадщини, який вже 20 років відзначає найкращі практики, які визначають та пропагують збереження та розширення матеріальної та нематеріальної культурної спадщини; стимулюють транскордонний обмін знаннями у всій Європі; підвищують поінформованість громадськості та надають можливість оцінити культурну спадщину Європи; заохочують майбутні ініціативи на основі успішних прикладів.

У минулому році управлінням з питань стратегічного розвитку та інвестицій разом з партнерами втілено в життя грантовий проєкт «Культурна спадщина кухні - просування кулінарних традицій через професіоналізацію гастрономічної пропозиції Любліна та Рівного» в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, Європейського Інструменту Сусідства, загальна вартість якого становила 65 828 євро, а термін реалізації тривав з 1 лютого 2020 по 31 липня 2021 року.

В рамках проєкту була проведена промоційна кампанія кулінарної спадщини Рівного та Любліна; розроблено та виготовлено каталог рецептів традиційних страв міста Рівного; розроблено дві стратегії співпраці та маркетингових комунікацій з промоції традиційної кулінарної спадщини (для міста Рівного та Любліна); підписано Угоду про співпрацю в сфері гастрономічного туризму, проведено міжнародну гастрономічну конференцію в Любліні та гастрономічний фестиваль «Мацик» в місті Рівному.

Результати реалізації саме цього проєкту, здобутий досвід, а також отримані знання стали підґрунтям для підготовки щодо участі у конкурсі ЄС.

За результатами конкурсу буде нагороджено до 30 визначних надбань з усієї Європи, 5 з яких отримають гран-прі із грошовою винагородою 10 000 євро. Один переможець також отримає приз глядацьких симпатій в результаті онлайн-голосування, що проводиться Europa Nostra.

Також реалізовані ініціативи, які були подані на конкурс отримають промоцію з боку Європейської комісії, Europa Nostra та партнерів премії з допомогою галузевих конференцій, експертних публікацій; належність до спільноти з понад 500 професіоналів та експертів сфери культурної спадщини, а також безкоштовне річне членство в організації Europa Nostra.

Поділитись: