Виконавчий комітет Рівненської міської ради спільно з адміністрацією міста Люблін готує спільний проєкт для участі в конкурсі Програми Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027
Виконавчий комітет Рівненської міської ради спільно з адміністрацією міста Люблін готує спільний проєкт для участі в конкурсі Програми Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027

31 травня 2023 року оголошено набір заявок на Перший конкурс проєктів у рамках Програми Interreg NEXT Польща–Україна 2021-2027. Конкурс проводиться для таких пріоритетів, як Довкілля та Здоров’я. З бюджету Програми на Перший конкурс проєктів виділено 81,11 млн євро (поділ є наступним: Довкілля – 43,75 млн євро, Здоров’я – 37,36 млн євро). Сума гранту, яку можливо залучити в рамках конкурсу становить від 200 тис. євро до 2,5 млн. євро.

За умовами конкурсу, подавати заявку для участі можуть представники транскордонних територій України та Польщі. Спільне написання проєкту та вирішення проблем для учасників цих територій є обов’язковим.

Міста Рівне та Люблін з 1 жовтня 2013 року стали містами-партнерами, розвиваючи транскордонне співробітництво, мають багаторічний успішний досвід з реалізації проєктів, тому і в рамках даного конкурсу вирішили продовжити співпрацю.

10 липня 2023 року представники адміністрації міста Люблін з робочим візитом відвідали Рівне. Мета зустрічі – спільна робота над подачею проєкту на конкурс Програми Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027, щодо питань безпеки в умовах виникнення надзвичайних ситуацій (пріоритет – Довкілля).

Наразі підготовка проєкту завершується, адже термін подання заявок триває до 31 серпня цього року.

Представники Управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій Департаменту економічного розвитку неодноразово брали участь в робочих зустрічах в ході підготовки проєкту та були залучені до підготовки необхідних документів, що потрібно подати на конкурс.

Основним завданням проєкту є підвищення компетентності служб цивільного захисту в Любліні та Рівному в сфері функціонування систем цивільного захисту та ефективного управління в кризових ситуаціях. Підвищення компетенції цих служб відбуватиметься шляхом обміну досвідом між партнерами в рамках спільних тренінгів, семінарів та конференцій.

Також в рамках впровадження проєкту планується підвищення рівня протипожежного захисту для мешканців Рівного, шляхом розширення системи пожежних гідрантів у місті – а саме, шляхом встановлення близько 100 пожежних гідрантів.

Поділитись: