Стан зовнішньоекономічної діяльності у місті Рівне
Стан зовнішньоекономічної діяльності у місті Рівне

У січні-вересні 2019р. експорт товарів становив 75,1 млн.дол. США, імпорт – 98,3 млн.дол. Порівняно з січнем-вереснем 2018р. експорт збільшився на 22,7%, імпорт скоротився на 1,7%. Негативне сальдо становило 23,2 млн.дол.

Основу товарної структури експорту міста складали продукти рослинного походження, деревина і вироби з деревини, продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання.

Найвагоміші експортні поставки товарів здійснювалися до Німеччини, Угорщини, Польщі, Італії.

Основу товарної структури імпорту міста складали мінеральні продукти, машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання, засоби наземного транспорту, крім залізничного.

Найбільші імпортні надходження товарів здійснювалися з Німеччини, Білорусі, Польщі. У січні-вересні 2019р. експорт послуг становив 17,3 млн.дол. США, імпорт – 9,6 млн. дол. Порівняно з січнем-вереснем 2018р. експорт збільшився на 13,9%, імпорт – на 5,6%. Позитивне сальдо становило 7,7 млн.дол.

Найбільші обсяги експорту припадали на транспортні послуги. Головними партнерами в експорті послуг були Швейцарія, Італія, Німеччина.

Основу структури імпорту послуг складали послуги, пов’язані з подорожами, послуги з ремонту та технічного обслуговування, що не віднесені до інших категорій, транспортні послуги. Головними партнерами в імпорті послуг були Італія, Німеччина, Угорщина.

Обсяг залучених з початку інвестування в економіку міста прямих інвестицій (акціонерного капіталу) на 1 жовтня 2019р. становив 72,7 млн.дол. США та в розрахунку на одну особу населення склав 299 дол.

Поділитись: