Рівненська міська територіальна громада отримала відзнаку за перемогу у Пілотному конкурсі «Золота ділянка 2020»
Рівненська міська територіальна громада отримала відзнаку за перемогу у Пілотному конкурсі «Золота ділянка 2020»

У минулому році Польською Агенцією Інвестицій і Торгівлі був ініційований конкурс «Золота Ділянка 2020» в рамках проєкту Польської Допомоги «Підвищення конкурентоспроможності українських регіонів та розвиток польсько-українського економічного співробітництва».

Конкурс було оголошено у 8 областях України, серед яких була і Рівненська. Учасниками конкурсу стали органи місцевого самоврядування та місцеві органи виконавчої влади, а його метою - визначення найкращих інвестиційних ділянок для підвищення спроможності громад у залученні вітчизняних та іноземних інвестицій.

Серед 12 заявок, конкурсна комісія найвище оцінила промислову земельну ділянку комунальної власності у місті Рівне в районі вулиці Млинівської площею 5,0 га та індустріальний парк у Малолюбашанській ОТГ площею 125,1 га. Під час оцінювання враховувалися такі критерії як локалізація земельної ділянки, її юридичний статус, ландшафт, інфраструктура, комунікації, наявність під’їзних шляхів та близькість залізничної колії. Окремо оцінювалися підготовлені презентаційні матеріали.

21 жовтня 2021 року в рамках проекту Польської Допомоги «Підтримка розвитку підприємництва та конкурентоспроможності українських регіонів» (партнер проекту - Польська Агенція Інвестицій і Торгівлі ПАІТ) у співпраці з Рівненською обласною державною адміністрацією та Установою «Рівненська агенція із залучення інвестицій та обслуговування інвесторів «ІнвестІнРівне» відбувся одноденний навчальний семінар для органів місцевого самоврядування з питань розвитку інвестиційної привабливості регіону.

Саме під час семінару експертками Польської Агенції Інвестицій і Торгівлі Монікою Здроєк та Евеліною Бадзяк начальнику управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Рівненської міської ради Михайлу Басюку була вручена відзнака «THE WINNER OF THE GOLDEN SITE 2020 CONTEST IN RIVNE REGION» та надана висока оцінка підготовці промоційних матеріалів, проведенню презентації земельної ділянки та організації роботи з представлення інвестиційного потенціалу Рівненської міської територіальної громади.

Крім того, за умовами конкурсу, громада-переможець в перспективі зможе залучити польських експертів для підготовки інвестиційних пропозицій, стане учасником поїздки у Польщу за обміном досвідом, а Польська Агенція Інвестицій і Торгівлі стане партнером у промоції інвестиційних можливостей Рівненської міської територіальної громади іноземним інвесторам.

Слід зазначити, що безумовними переможцями у даному конкурсі є колеги з управління земельних відносин, управління комунальною власністю та управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Рівненської міської ради, які брали безпосередню та активну участь в процесі підготовки інвестиційної пропозиції.

Дякуємо колегам з департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівненської ОДА та Установи «Рівненська агенція із залучення інвестицій та обслуговування інвесторів «ІнвестІнРівне» за організацію та проведення семінару та можливість долучитися до цікавої та професійної дискусії.
Поділитись: