Рівне за активне просування європейських цінностей отримало відзнаку Парламентської Асамблеї Ради Європи
Рівне за активне просування європейських цінностей отримало відзнаку Парламентської Асамблеї Ради Європи

Приємно відзначити, що спільна робота управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій та відділу міжнародних зв’язків виконавчого комітету Рівненської міської ради в напрямку промоції Рівненської міської територіальної громади на міжнародному рівні дає свої результати!

Ще з 2014 року управлінням з питань стратегічного розвитку та інвестицій була розпочата робота з налагодження співпраці між муніципалітетом та Парламентською Асамблеєю Ради Європи. А вже у квітні 2015 року на черговій сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи, за рішенням комітету соціальних питань, охорони здоров’я та сталого розвитку ради Європи, місту Рівне вручили почесний Європейський Диплом, першу сходинку в системі нагород Ради Європи.

За результатами щорічної промоційної роботи, а також запровадження нових стандартів в роботі органів місцевої влади, як відкритість, доступність, орієнтованість на потреби кожного містянина, а також просування європейських цінностей, підкомітетом з питань Приза Європи прийнято рішення про присвоєння місту Рівне нагороди – Почесний Прапор, що є другим рівнем в системі нагород Парламентської Асамблеї Ради Європи. Примітно, що місто Рівне здобуло перемогу разом зі столицею - Київ також отримав Почесний Прапор!

Слід зазначити, що цього разу наше місто розділило нагороду змуніципалітетами Франції, Німеччини, Італії, Сербії, Туреччини (8 Почесних Відзнак), Німеччини, Польщі, Іспанії, Туреччини (6 Почесних Прапорів) та Австрії, Франції, Німеччини, Італії, Іспанії, Туреччини (12 Європейських Дипломів).

Приз Європи засновано в 1955 році Парламентською Асамблеєю Ради Європи (ПАРЄ) у Страсбурзі для нагородження міст та муніципалітетів за активне просування європейських цінностей, участь у партнерських проєктах, обмінах в галузі освіти, культури та спорту, організацію європейських заходів. Відповідно до регламенту ПАРЄ, у випадку нагородження Почесним Прапором або Почесною Відзнакою, переможці організовують публічну церемонію у своєму місті, де представник Ради Європи урочисто передає символічний прапор владі міста. Така церемонія відбулась у Рівному, де відзнака Почесний Прапор Парламентської Асамблеї Ради Європи була офіційно вручена Рівненському міському голові Олександру Третяку депутатом Верховної Ради України, Членом Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Юлією Овчинниковою під час святкових заходів присвячених Дню Міста!

Вітаємо усіх мешканців Рівненської міської територіальної громади із присвоєнням місту Рівне такої високої відзнаки!

Поділитись: