Рівне виграло грант на створення візії щодо зниження викидів до 0
Рівне виграло грант на створення візії щодо зниження викидів до 0

Чудова новина! Місто Рівне єдине серед міст України отримало грант на суму 973 тис. євро і долучається до боротьби зі змінами клімату у рамках Програми пілотних міст NetZeroCities - дворічної програми, що фінансується у рамках Місії Європейського Союзу.

Над написанням та подачею заявки на отримання гранту працювала команда Департаменту економічного розвитку Рівненської міської ради.

Разом із 52 іншими пілотними містами, такими наприклад, як Барселона, Мадрид, Рим, Амстердам, Варшава, Стамбул ми будемо впроваджувати інноваційні заходи для покращення адаптації до змін клімату і швидкої декарбонізації.
Разом із місцевими вищими навчальними закладами, громадськими організаціями та за допомогою експертів з країн ЄС, Рівне впроваджуватиме широкий спектр заходів, у тому числі:
1. Створення енергетичного паспорта громади.
2. Розробка сценаріїв переходу міста до «нульових» викидів СО2 до 2050 року.
3. Навчання і популяризація енергоефективності через навчальні заклади міста.

За допомогою Програми пілотних міст ми зможемо впровадити нові більш екологічні підходи до способу життя та праці, модернізації транспорту та будівель, енергетичних систем, управління відходами тощо.
Будемо використовувати три важелі впровадження змін: якісний менеджмент, фінанси та політичну складову. Програма «Пілотні міста» стане можливістю поділитися знаннями з іншими містами, спираючись на досвід одне одного, відтворюючи та масштабуючи рішення, які працюють у схожих контекстах. Це зрештою призведе до прискореного переходу щодо кліматичної нейтральності в Європі.


#EUmissions
#HorizonEU
#MissionCities
Поділитись: