Рівне – отримало відзнаку Ради Європи
Рівне – отримало відзнаку Ради Європи

Вітаємо! Місто Рівне отримало відзнаку Ради Європи – Дошку Пошани!

Це вже третя нагорода, яка присвоєна місту на черговій сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи, що відбулась сьогодні 26 квітня у Страсбурзі.

За результатами розвитку європейських відносин, співпраці з містами-побратимами, розвитку дружніх відносин з європейськими організаціями та муніципалітетами, підтримки європейських цінностей, містом Рівне в 2022 році, Управлінням з питань стратегічного розвитку та інвестицій Департаменту економічного розвитку підготовлено та подано заявку (пакет документів) на отримання Почесної Відзнаки Ради Європи.

Протягом 2022 року міська влада Рівного активно підтримувала дружні відносини з містами-побратимами та було налагоджено дружні відносини з містом Іст-Брансвік (США), підписавши 24 травня угоду про партнерство.

Рівне, як зазвичай у травні 2022 року приєдналося до святкування Дня Європи – дня спільних цінностей, спільної історії всіх європейських націй. День Європи було відзначено за участі дітей, молоді, творчих колективів міста.

У 2022 році місто Рівне з офіційними ознайомчими та робочими візитами неодноразово зустрічало іноземні делегації, а також відбувались зустрічі в онлайн-форматі.

Варто зазначити, що з 2014 року Управлінням з питань стратегічного розвитку та інвестицій Департаменту економічного розвитку Рівненської міської ради була розпочата робота з налагодження співпраці між муніципалітетом та Парламентською Асамблеєю Ради Європи. В квітні 2015 року на черговій сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи, за рішенням комітету соціальних питань, охорони здоров’я та сталого розвитку ради Європи, місту Рівне вручили почесний Європейський Диплом, першу сходинку в системі нагород Ради Європи.

У 2020 році, за результатами щорічної промоційної роботи, а також запровадження нових стандартів в роботі органів місцевої влади, підкомітетом з питань Приза Європи прийнято рішення про присвоєння місту Рівне нагороди – Почесний Прапор, що є другим рівнем в системі нагород Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Додаткові матеріали

Поділитись: