Презентовано кулінарний каталог «Смакуй рівненське: автентичні страви та напої»
Презентовано кулінарний каталог «Смакуй рівненське: автентичні страви та напої»

В рамках проєкту «Культурна спадщина кухні – просування кулінарних традицій через професіоналізацію гастрономічної пропозиції Любліна та Рівного», який реалізовується за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, ГО «Агенція сталого розвитку міста» розроблено кулінарний каталог «Смакуй рівненське: автентичні страви та напої».

Командою Агенції в ході гастрономічних мандрівок, у різних куточках області вдалося віднайти самобутні страви, які мають унікальну рецептуру та оповиті легендами, що передаються господинями з покоління в покоління. У співпраці з рівненськими рестораціями реконструйовано давні рецепти з елементами сучасної подачі страв. Завдяки цьому каталогу тепер можна самостійно приготувати зелений борщ з коропом та грибами, куліш з раками, полбу, потравку та запити це вівсяним кисілем, а також здивувати своїх гостей горілкою князів Острозьких. Для рестораторів, які мають бажання привносити в своє меню автентичні місцеві страви, та для тих, хто віддає перевагу гастрономічним експериментам на домашній кухні, було створено даний каталог, де можна знайти цікаві давні рецепти місцевої кухні на будь-який смак.

Проєкт «Культурна спадщина кухні – просування кулінарних традицій через професіоналізацію гастрономічної пропозиції Любліна та Рівного» створено та реалізовується за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. За зміст несе відповідальність лише ГО «Агенція сталого розвитку міста», і він не відображає позиції Європейського Союзу.

Головним бенефіціаром (виконавцем) проєкту є Управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Рівненської міської ради, партнерами проєкту є ГО «Агенція сталого розвитку міста» та Уряд міста Люблін.

Переглянути весь каталог:

https://drive.google.com/file/d/1wF2N7tGIHYaWZzCAb...

Поділитись: