Відбувся онлайн-захід в рамках програми «Енергоефективність громадських будівель в Україні»
Відбувся онлайн-захід в рамках програми «Енергоефективність громадських будівель в Україні»

Сьогодні, 19.01.2023 року відбувся онлайн-захід в рамках програми ЄІБ «Енергоефективність громадських будівель в Україні», який було організовано Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України. В заході взяли участь представники Управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій Департаменту економічного розвитку.

В ході проведення заходу було анонсовано про відкриття нових можливостей залучення фінансування в проєкти з підвищення енергоефективності бюджетних будівель та презентовано безпосередньо програму «Енергоефективність громадських будівель в Україні».

Попередньо, оголошення конкурсу в рамках вищезазначеної програми планується на кінець лютого 2023 року. Від початку конкурсу, громади матимуть 2 місяці на підготовку заявок.

Проєкти можуть бути спрямовані як на заходи з термомодернізації, так і відбудову пошкоджених обʼєктів. Проте щонайменше 50% бюджету має бути спрямовано на заходи з термомодернізації таких обʼєктів. Очікуване скорочення споживання енергії повинно складати не менше 55%.

Орієнтовний термін реалізації проєкту – 9-12 місяців. Термін видачі кредиту – 20 років, перші п’ять років – пільгові. Кредитна ставка – наближена до рівня EURIBOR.

Програма «Енергоефективність громадських будівель в Україні», фінансується Європейським інвестиційним банком за підтримки Європейського Союзу та Фонду «Східноєвропейського партнерства з питань енергоефективності та екології» (F5P).

Поділитись: