Підписано меморандум про співпрацю з Українським фондом соціальних інвестицій
Підписано меморандум про співпрацю з Українським фондом соціальних інвестицій

Рівне стало учасником проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури» (УФСІ IX)» (УФСІ – Український фонд соціальних інвестицій).

Сьогодні відбулось підписання Меморандуму про співпрацю міським головою Олександром Третяком та директором другого регіонального представництва Українського фонду соціальних інвестицій Василем Буртником.
Підписання даного документу - це результат чотиримісячної роботи, і він дозволяє розпочати розробку проєктно-кошторисної документації (ПКД) для реконструкції будівлі у центральній частині міста Рівного під квартири для вимушено переміщених осіб. Ці квартири матимуть статус житла для тимчасового проживання ВПО.

“Завдяки участі у проекті, ми зможемо перетворити приміщення, які досі не використовувалися, на житло для соціально незахищених верств, вимушено переміщених осіб, тих, хто втратив дім і немає куди повернутися. Ми запропонували представникам фонду ряд будівель, а вже вони обрали поки що одну - довгобуд на Драгоманова - де і будуть облаштовані квартири,” - розповів міський голова Рівного Олександр Третяк.

Фонд соціальних інвестицій наразі діє у співпраці з донором - Урядом Німеччини через німецький державний банк розвитку (KfW).

Загалом на будівництво та реконструкцію будівлі в м. Рівне, вул. Драгоманова, 7 планується виділити до 2,4 млн. євро.

Крім того, найближчим часом буде визначено ще одну будівлю в Рівненській міській територіальній громаді, де також буде проведено ремонтні роботи за кошти гранту Уряду Німеччини.

Поділитись: