Підготовлено та подано заявку на отримання Почесної Відзнаки Ради Європи
Підготовлено та подано заявку на отримання Почесної Відзнаки Ради Європи

За результатами розвитку європейських відносин, співпраці з містами-побратимами, розвитку дружніх відносин з європейськими організаціями та муніципалітетами, підтримки європейських цінностей, до яких належить – повага до людської гідності та прав людини, свобода, демократія, рівність, містом Рівне, Управлінням з питань стратегічного розвитку та інвестицій Департаменту економічного розвитку підготовлено та подано заявку на отримання Почесної Відзнаки Ради Європи.

Протягом 2022 року міська влада Рівного активно підтримувала дружні відносини з містами-побратимами та було налагоджено дружні відносини з містом Іст-Брансвік (США), підписавши 24 травня угоду про партнерство.

Рівне, як зазвичай у травні приєдналося до святкування Дня Європи - дня спільних цінностей, спільної історії всіх європейських націй.

День Європи було відзначено за участі дітей, молоді, творчих колективів міста.

У 2022 році місто Рівне з офіційними ознайомчими та робочими візитами неодноразово зустрічало іноземні делегації, а також відбувались зустрічі в онлайн-форматі.

Надзвичайно продуктивними були зустрічі з:

  • Президентом міста Забже пані Малгожатою Манькою-Шулік;
  • Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні пані Анкою Фельдгузен;
  • Депутатами Європарламенту паном Андрюсом Кубілюсом та паном Марком Демесмакером;
  • Мером міста Зіндельфінген (Німеччина) паном Herr Vöhringer.

Місто налагодило співпрацю з такими міжнародними організаціями та структурами, як GAiN (Німеччина), Всесвітньою продовольчою програмою ООН World Food Programme, UNICEF (United Nations Children's Fund), Swedish Civil Contingencies Agency (MSB), тощо.

Зважаючи на вищевикладене та з урахуванням довготривалої та плідної співпраці між Парламентською Асамблеєю Ради Європи та містом Рівне в напрямку запровадження європейських стандартів в роботі органів місцевої влади, просування європейських цінностей в повсякденному житті громади, організації європейських заходів та участі в обмінах галузі освіти, культури та спорту, Управлінням з питань стратегічного розвитку та інвестицій Департаменту економічного розвитку підготовлено звіт про євроінтеграційну діяльність міста Рівного на отримання Почесної Відзнаки Ради Європи.

Поділитись: