Перший міжнародний  форум
Перший міжнародний форум "Впровадження АСОП в міському транспорті" у місті Рівне.

11 липня 2018 року відбувся перший в Рівному Форум "Впровадження АСОП в міському транспорті". Учасники форуму намагалися знайти оптимальне рішення для втілення у Рівному електронного квитка. На запрошення мiського голови Рiвного Володимира Хомка своï комплекснi рiшення для нашого мiста презентували 9 компанiй із Украïни, Iзраïлю, Естонiï та Францiï.

– Запровадження у Рівному «єдиного електронного квитка» – неминуче. Альтернативи цьому немає, – наголосив міський голова Рівного Володимир Хомко. – Однак готові рішення для європейських міст, на жаль, не зовсім адаптовані для нас. Потрібен проект, який враховуватиме українську ментальність – як би дивно це не звучало. Я маю на увазі, зокрема, ефективну систему контролю оплати за проїзд. Без неї ми отримаємо масу «зайців» у транспорті і збитки.
– Потрібно враховувати також специфіку громадського транспорту, адже тролейбуси у нас комунальні, а маршрутки – приватні. Оптимальним виходом може стати одночасне створення у Рівному Єдиної транспортної компанії. Непринципово, якої вона буде форми власності – комунальна чи, наприклад, акціонерне товариство. Важливіше, що в цьому разі ми зможемо максимально закрити транспортом найбільш нерентабельні маршрути, компенсувавши ці втрати прибутковими напрямками. В кожному разі, ми б хотіли знайти компанію, яка мала б досвід і запропонувала найоптимальніше рішення. Щоб у бюджеті наступного року ми передбачили кошти на його втілення, – резюмував Володимир Хомко.

Перелік презентацій комплексних рішень, які були представлені на форумі "Впровадження АСОП в міському транспорті": https://drive.google.com/drive/folders/1EvDOdWjCQ0...

Відео відкриття Форуму «Впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті» доступне за посиланням.

Поділитись: