Експертна місія Senior Experten Servise (м. Бонн, Німеччина)
Експертна місія Senior Experten Servise (м. Бонн, Німеччина)

З метою активізації інвестиційної діяльності, підвищення туристичної привабливості міста Рівне, з 14 серпня по 3 вересня в рамках Інвестиційної програми міста Рівного на 2014-2016 роки реалізовано експертну місію Senior Experten Servise (м. Бонн, Німеччина). Експерт місії надав рекомендації у сфері туризму та інвестиційної діяльності.

Німецька Служба Старших Експертів SES – фонд німецької економіки з міжнародного співробітництва – це провідна громадська організація Німеччини, яка об’єднує фахівців, що вийшли на пенсію та надають консультативні послуги на волонтерських засадах.

Мета візиту: покращення іміджу міста і його впізнаваності, як місця для інвестицій.

В ході експертної місії було організовано та забезпечено проведення інтерв’ю експерта з посадовцями органів місцевого самоврядування, обласної державної адміністрації, директором Агенції «ІнвестІнРівне», віце-президентом торгово-промислової палати, провідними підприємствами міста Рівного, керівниками закладів культури, директором аеропорту тощо.

Заходи експертної місії:

  • Інтерв’ю з посадовцями Рівненської міської влади, мером та представниками виконавчого комітету.
  • Інтерв’ю з місцевими підприємцями, менеджерами місцевих компаній, консультантами, митцями, студентами Рівненських ВУЗів.
  • Проведення воркшопу (SWOT) за участі 8 осіб на базі Обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій. В рамках воркшопу було визначено сильні та слабкі сторони міста Рівного, його можливості та загрози.
  • Розробка брифінгу для створення промо-відео для залучення потенційних інвесторів.
  • Відвідування закладів культури (театр, музеї), туристичних атракцій, спортивних заходів та фестивалів (музичного, джазу та кіно).
  • Забезпечення експерта необхідними матеріалами про місто Рівне, статистичною інформацією.

Результатом місії експерта Клауса Генгенбаха стали рекомендації для міста Рівного у сфері туризму та інвестиційної діяльності.

Додаткові матеріали

Поділитись: